Aký reštauračný systém je najlepší?

Čo znamená reštauračný systém?

Reštauračný systém ponúka zjednodušenie podnikania v oblasti gastronómie, kedy vám pomôže sledovať napríklad zásoby v sklade cez tablety alebo dotykové pokladne s automatickým objednávaním pri stole, ktoré je prepojené s kuchyňou. Celý reštauračný systém by mal obsahovať evidenciu o jedle, ktoré je v ponuke alebo o dennom menu a nápojoch. Pokiaľ reštaurácia má väčšiu dispozíciu, je potrebné aby bola takisto rozložená aj v reštauračnom systéme. Napríklad oddelená časť baru, miestnosť pre fajčiarov a taktiež miestnosť, ktorá sa využíva na rôzne oslavy pre uzavretú spoločnosť.

Reštauračný systém pozná vaše menu

Reštauračný systém a jeho ďalšie funkcie
Nápoje a jedlá v reštauračnom systéme

Čo sa týka ponuky jedál a nápojov, snažte sa aby ste ich mali zaradené do jednotlivých kategórii preto, aby sa personálu ľahšie objednávalo. Rozdeľte si mäso, alkohol na tmavý a biely a iné. Zaručí to rýchlejší postup a priebeh celého objednávania, pretože všetko bude mať svoje miesto a personál bude vedieť kde má čo hľadať. Výhodným je taktiež aj rýchlejšie objednávanie pomocou volieb, ktoré sa zobrazujú ako prvé, najmä káva, nápoje a týždenné menu. Na bar sa snažte sprístupniť počítač pre barmanov a čašníkov, ktorí by mali mať jeho obsah vyznačený podľa farieb a taktiež číselne rozdelené stoly. Jedna obrazovka by mala byť otočená smerom k zákazníkovi. Dnes ste si mohli všimnúť, že už úplne vymizlo bežné písanie objednávok na papier pomocou pera. Skoro v každej dobre reštaurácii sú čašníci a obsluhujúci personál vybavení tabletmi alebo elektrickými prístrojmi, do ktorých nahadzujú objednávky hostí a následne táto objednávka putuje do kuchyne, kde kuchári presne vedia čo majú robiť. Vyvarujú sa tak zbytočnému prekrikovaniu, a keď je jedlo hotové, cez techniku kuchár upozorní čašníka. Avšak ešte väčšou novinkou je objednávanie pomocou QR kódov, ktoré dávajú možnosť hosťom objednať si jedlo a nápoje priamo zo svojho stola. Taktiež môžu slúžiť nato, aby si privolali k sebe obsluhu. Tento spôsob celkovo zvyšuje efektivitu celého chodu reštaurácie pretože pomocou krátkeho času personál dokáže vybaviť viac objednávok naraz, čo zaručí väčší obrad reštaurácie. Pokiaľ máte záujem o otvorenie reštaurácie, alebo len chcete upraviť a predovšetkým zlepšiť jej chod, reštauračný systém je ideálna voľba, ktorá všetko uľahčuje a predovšetkým prispieva k rozvoju reštaurácie. Pomáha vám, kuchárom a celkovému personálu, ktorým sa bude ľahšie pracovať a tým pádom bude pribúdať mnoho nových spokojných zákazníkov.